Links

De boerderij rechts naast de onze is nog als  BOERDERIJ  in bedrijf.   Er is daar ook een SVR  Minicamping, “Achter het Koeienpad”

Ook zijn van hieruit zijn verschillende wandelroutes uitgezet , eventueel met GPS te wandelen, en er lopen fietsroutes langs.

Wie juist op zoek is naar andere ontspanning, kan terecht bij  Sauna Thermen Zuidwolde  op anderhalve kilometer afstand.   Sauna Thermen Zuidwolde

Vlakbij, waar eerder het Engels Theehuis  Teatime was, is nu een pannenkoeken restaurant Het  Kabouterwoud.

Een uniek en gezellig pannenkoekenhuis & restaurant! Er is van alles te beleven in het restaurant. TJOEK,TJOEK, daar rijdt de stoomlocomotief, maar de kabouters hebben geen tijd om ernaar te… Lees verderHet kabouterwoud

                                                     Wat verderop, aan de andere kant van het dorp Zuidwolde vindt het restaurant   De Groene lantaarn welke reeds bekroond is met twee Michelin sterren.18 punten Gault Millau en nr. 25 in de Lekker top 100.

Café-Restaurant Poortman is al meer dan 100 jaar gelegen langs de toeristische route Ommen-Meppel. Café-Restaurant Poortman - Veeningen, route Ommen - MeppelVanuit het restaurant ziet u het ongerepte landschap met de kronkelende Reest en overvliegende ooievaars. U kunt bij ons de lokale keuken verwachten. We maken gebruik van de beste producten en bereidingswijzen.

Hieronder nog een aantal links, als u zoekt naar ontspanning, recreatie, bezienswaardigheden enzovoorts.  U kunt hiertussen wellicht iets van uw gading  vinden.

Natuur beleving

Bezoek  de  natuurvriendelijke sier-(kruiden)tuinen van stichting De Kruidenhoeve  . De Kruidenhoeve De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder  Voor kinderen is er het SpeurNeuzenPad

Het Reestdal.nl | een uniek beekdal       Het Reestgebied is een waardevol cultuurlandschap. Er is een sterke verwevenheid van natuur, landbouw, landschap, cultuurhistorie, recreatie en toerisme en een door de Reest gedomineerde waterhuishouding.

Stichting Het Drentse Landschap       Stichting Het Drentse Landschap behartigt de belangen van de Drentse natuur en het culturele erfgoed. Vanuit deze visie zijn in de afgelopen jaren de onderstaande samenwerkingsverbanden ontstaan. 


Landschap Overijssel               De natuur in met één van de activiteiten van Landschap Overijssel; bezoek een activiteitendag bij een bezoekerscentrum, ga op stap met een natuurgids, volg een cursus of volg het kabouterpad. Voor jong en oud organiseren wij een activiteit.

Nationaal Park Weerribben Wieden.    Water en land wisselen elkaar af in Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Het biedt daardoor leefruimte aan allerlei soorten planten en dieren.
Het Boomkroonpad      Wil je nog een beetje hoger, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Op dit bijzondere pad in de boswachterij Gieten-Borger loop je tussen de toppen van de bomen door.  

De Kalkovens Dedemsvaart. 

 De Historische Vereniging Avereest heeft in één van de drie nog bestaande kalkovens een mooie expositie voor kinderen gerealiseerd.      Zie ook: Dedemsvaartse schelpkalk (Industrie)

De gashouder is aangewezen als rijksmonument en inmiddels het dit monument na een grondige restauratie, conservatie en verplaatsing een nieuwe bestemming gekregen.

 

Dierenpark Emmen.    In Dierenpark Emmen kun je iedere dag van het jaar op ontdekkingsreis. In de lente en zomer zijn we dagelijks langer open dan in de herfst en winter. Zo ontdek je nóg meer.

Veenpark Barger Compas    Ontdek het Veenpark per stoomtrein, of maak gebruik van het turfschip.  Bezoek het Aole Compas , een dorp van plaggenhutten op verend veen en Bargermond een dorp in het veen. ontstaan langs de kanalen.

Het Outdoorcentrum Drenthe.      Bij ‘Outdoor Centrum Drenthe’ kun je naast schaatsen, ook skiën op de All Weather Kunstskibaan en klimmen in het spectaculaire “High Rope Adventure Parc”.

Drents Museum     Speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar heeft het Drents Museum een Kindermuseum Boordevol Energie!

Herinneringscentrum Kamp Westerbork          In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het  kamp verteld.               Herinneringscentrum Kamp Westerbork

IJsbaan De Bonte Wever      Geen vorst en toch het ijs op? Gedurende het ijsseizoen biedt De Bonte Wever op de semi-overdekte 400 meter ijsbaan ijspret voor zowel recreatieschaatsers als professionals.    

Manege Zuidwolde

Diamanthal, Balkbrug

Manege Klein Oever    Klein Oever, een idyllisch oord op de grens van Drenthe en Overijssel, gelegen in het prachtige Reestdal, waar al meer dan 40 jaar
naam en faam is opgebouwd. Klein Oever staat bekend om haar pony- en survivalkampen, manege, (thema)feesten, partijen, bruiloften en catering waar plezier, kwaliteit en gastvrijheid hand in hand gaan. U bent alle dagen welkom op Klein Oever!

 

Speelstad Oranje      Een onvergetelijke speeldag voor jong en oud beleef je in Speelstad Oranje!

Oranje, vrolijk op vakantie!

Attractie- & Vakantiepark Slagharen         Attractiepark Slagharen biedt meer dan 40 spannende attracties. Beleef het avontuur in Wild West Adventure, ga over de kop in de Flying Cloud, of zoek de hoogte op in Big Wheel. Of doe je het liever wat rustiger aan in de Monorail of wellicht in de Cable Car?

Avonturenpark Hellendoorn   Kom in 2013 naar Avonturenpark Hellendoorn. Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen op je te wachten. Vanaf 29 maart 2013 is Avonturenpark Hellendoorn weer open!     Dus kom maar langs…als je durft!Avonturenpark Hellendoorn

Plopslaland  Coevorden
Op geregelde tijdstippen kan je je tv-helden ontmoeten. Ga met Kabouter Plop op de foto, geef Bumba een knuffel en daag Piet Piraat uit voor een leuk duel! Deze themafiguren heten je welkom en zwaaien je uit.

 

Bent u een wijnliefhebber?  dan mag u een echte wijngaard niet missen:      Nederlands wijngoed Reestlandhoeve   

    Reestlander wijnen een verantwoord genieten. Op uw gezondheid en dat van uw en onze leefomgeving!

 

En voor nog meer vakantie woningen:

http://www.het-lunshofje.nl/             tweepersoons vakantiehuisje gelegen in het Geeserveld in Drenthe

Op Particulierevakantiewoningennederland.nl vindt u vele mooie, meest particuliere vakantiehuizen in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italie, Oostenrijk, Hongarije, Kroatie, Luxemburg, Slovenie, Tsjechie en Zwitserland

https://www.belvilla.nl/vakantiehuis-drenthe

www.nederlandsevakanties.nl

www.vakantie-verblijf-nederland.nl

www.drenthe-vakantiewoning.nl

http://vakantie-drenthe.besteoverzicht.nl

http://www.holland-vakantiehuis.nl/

http://www.natuurhuisje.nl

http://www.hunzepark.nl/drenthe/vakantie

http://www.landgoedgrotezand.nl/vakantie-drenthe